top of page

Læs mere om følgende massager

Massage

Vi hos Vestegnens SportsKlinik har dig i centrum, og derfor tilrettelægger vi din behandling efter dine individuelle behov. Vi lægger stor vægt på, at du ikke selv behøver at finde ud af, hvilken type massage der virker bedst for dig. Gennem en grundig dialog og observation tilpasser vi behandlingen specifikt til dine behov.

 

Således kan du opleve en kombineret behandling, der integrerer forskellige massageformer som fysiurgisk massage, sportsmassage, dybdemassage, bindevævsmassage, wellnessmassage, graviditetsmassage, og meget mere.

Bindevævsmassage

Bindevæv finder vi i hele kroppen. Der er under huden, omkring muskler, knogler og om alle vores organer. Visuelt, så forestil dig et stykke kyllingebryst. Den hinde, som er om kødet, det er bindevæv.

Ved spændinger i bindevævet, vil bevægeligheden blive nedsat, og dette kan medføre smerter.

Ved bindevævsmassage, behandles foruden muskler og selve bindevævet, også nervesystemet.  Denne metode er yderst effektiv til af få afspændt og løsnet op i kroppen.

Under selve arbejdet med bindevævet bliver ikke kun bindevævet afspændt, der bliver også løsnet op i underhuden, ledbånd, sener samt knoglehinder.

Bindevævsmassage

hvorfor opstår der anspændtheder i bindevævet?
Og Hvad kan behandles med bindevævsmassage?

Under selve arbejdet med bindevævet bliver ikke kun bindevævet afspændt, der bliver også løsnet op i underhuden, ledbånd, sener samt knoglehinder. 

Massage med kvindeansigt

Bindevævsbehandling kan være en af de medvirkende faktorer, til en bedre kropsholdning, bedre vejrtrækning, øget fleksibilitet samt øget velvære.

Bindevævet mellem to muskler, kan ved en skade “klæbe” sig til hinanden. Hvis dette sker, vil musklerne trække i hinanden, hver gang de bruges. Dette kan medføre stærke smerter. Bindevævsmassagen kan afhjælpe disse smerter, ved at behandleren får skilt vævet fra hinanden igen. Dette kan også forekomme i en muskel, hvor bindevævet sætter sig fast til en knogle. Her vil en frigørelse også kunne afhjælpe smerterne.

Følgende problematikker kan afhjælpes med bindevævsmassage:

Piskesmæld

Lændesmerter

Rygsmerter

Ondt i nakken

Skuldersmerter

Iskias smerter

Fibromyalgi

Bækkenløsning

Frossen skulder

Vejrtrækningsproblemer

Sportsskader

Forstuvning

Stivhed

Smerter

Muskelspændinger

Psykisk traume

Ledsmerter

hvorfor opstår der anspændtheder i bindevævet?
Og Hvad kan behandles med bindevævsmassage?

Bindevævsmassage kan gives på forskellige måder. Der er den nænsomme metode, hvor der anvendes lette tryk og stræk, som får bindevævet omkring musklerne, leddene, og nerverne til at løsne sig. Der kan også udføres den mere dybdegående, hvor der fokuseres mere på den dybtliggende bindevæv omkring knoglerne.

Ved begge metoder bliver selve strækkene holdt i 20-30 sek. Ved behandling med bindevævsmassage vil der øjeblikkeligt kunne mærkes en forskel i kroppen.

Bindevævssystemet kommer til at fungere optimalt ved, at muskelhinder, knoglehinder, underhud, ledbånd og sener bliver løsnet. Under processen kommer det autonome nervesystem i spil og kroppen slipper stress og spændinger.

Har du som klient været ude for en traumatisk oplevelse – enten fysisk eller følelsesmæssigt, så kan det anspændte bindevæv være et tegn på, at det er dér, hvor kroppen selv har valgt at opbevare mindet. Ved at få løsnet op, vil der kunne opleves en følelsesmæssig reaktion – dette er dog kun et resultat at psykiske eller følelsesmæssige traumer. Det er helt normalt, og ikke noget du som klient skal være bange for.

Er det et fysisk traume du har været ude for – såsom en skade, er det her, du vil kunne mærke bindevævet som værende stift og området vil kunne fremstå som anspændt og hårdt.

Sportsmassage/dybdemassage

Ved sportsmassage, også kaldet dybdemassage arbejdes der med dybe tryk i muskulaturen. Denne form for behandling er yderst velegnet til muskelspændinger overalt i kroppen og er særdeles velegnet i kombination med triggerpunktsterapi. Behandlingen arbejder ikke kun med muskelsmerter, men også med vejrtrækningen, eftersom denne form for behandling, også arbejder på smertegrænsen, da der bliver gået helt ind i muskulaturen.

Ved at vævet bliver presset hårdt sammen under behandlingen gør, at når der bliver lettet på trykket, får blodet en bedre cirkulation og både næringsstoffer og ilt bliver ført hurtigt til musklen. De myoser der måtte være i musklerne slipper hurtigt og affaldsstofferne transporteres væk via blodets hurtige gennemstrømning.

Det er ikke kun sportsfolk, der har gavn af denne behandling.

 

Vi bruger alle vores krop hver dag. Vi sidder foran computeren på arbejdet, vi sidder forkert i sofaen om aftenen og så træner vi i løbet af ugen. Uanset hvilken livsstil vi forholder os, så arbejder kroppen og når kroppen arbejder, skal den også restituere og affaldsstofferne fjernes fra muskulaturen.

dybdemassage

Selve behandlingen kan virke anstrengende på dig, og det er derfor vigtigt at du efterfølgende har mulighed for at slappe godt af. Desuden er det, som ved alle andre behandlinger, vigtigt, at du både får noget at spise samt en masse væske, da de affaldsstoffer der er blevet udledt fra musklerne kun kommer ud én vej.

Under hvilke forudsætninger vil det så være mest hensigtsmæssigt at bruge dybdemassagen?

Anspændt- og stivhed i musklerne

Løsne i led og sener

Kroppen afstresses

Forebyggelse af muskelspændinger

Nem udledelse at affaldsstoffer

Forkortet restitutionstid efter træning og muskelskade

Øget blodgennemstrømning til musklerne

Hurtig smertelindring grundet den store udledning af endorfiner – endorfin produktionen øges

Fysiurgisk Massage

Ved fysiurgisk massage, tages der udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, altså hvordan kroppen er opbygget af muskler, sener, ledbånd samt knogler. Selve betegnelsen “fysiurgisk massage” er den mest velkendte massageform. Selve behandlingen går ud på at hele bevægeapparatet skal fungere optimalt og kan i visse tilfælde, kombineres med andre behandlingsformer, hvis der ses belæg for, at du som klient vil få mere gavn af dette.

Det specielle ved fysiurgisk massage er, at behandleren arbejder dybt i vævet. Dette forbedrer blodcirkulationen til musklerne, således at næringsstoffer og ilt bedre transporteres ud til musklerne Dette medfører, at musklerne vil føles blødere og markant mindre spændt, efter endt behandling.

Hjernens udledning af endorfiner under massage, er med til at give den afslappede følelse, som massagen medfører. Dette påvirker kroppens evne til bedre at kunne restituere.

 

Klinikkens behandlere er alle uddannet i at varetage denne form for behandling.

Sportsmassage

Hvornår benyttes fysiurgisk massage?

Spændingshovedpine

Muskelspændinger

Skuldersmerter

Nakkesmerter

Rygsmerter

Lændesmerter

Tunge ben

Overbelastninger

Generel stivhed i kroppen

Graviditetsmassage

Graviditetsmassage kan du modtage under hele din graviditet.

 

Selve massagen er en langsom og blid massage, som fremmer oxytocin-produktionen, der blandt andet virker afstressende og beroligende – hvilket også er vigtigt under selve fødslen.

 

Den beroligende effekt massagen har, hjælper dig også til at forberede kroppen til fødslen, da massagen også påvirker din smertetærskel, således at du vil opleve fødslen mindre smertefuld.

 

Mange gravide oplever ødemer – altså væskeophobning – i kroppen under deres graviditet. Det kan både være i hænder, fødder og underben disse væskeophobninger kan mærkes. Massage vil her også kunne hjælpe dig, da behandlingen vil arbejde sammen med veneklapperne og blodgennemstrømningen, således, at væsken ledes væk fra vævet, videre ud til lymfesystemet og derefter helt ud.

 

Ved at få fjernet væsken fra vævet, vil der også kunne opleves en lettere følelse i kroppen, da spændinger i vævet, kan virke ubehagelige.

 

Da der er flere zoner på kroppen, som kan have en medvirkende rolle i igangsættelsen af fødslen, vil disse områder ikke være i stort fokus under behandlingen, medmindre du er så lang henne i din graviditet at en eventuel fødsel er lige rundt om hjørnet.

Lymfedrænage

Selve lymfesystemet består af lymfevæske, lymfekar og lymfeknuder og sammen udgør de en vigtig rolle i vores immunforsvar. Der bliver gennem lymfesystemet ført væske med affaldsstoffer væk fra muskler og væv.

Denne væske med affaldsstofferne bliver, via blodbanerne, ført til lymfesystemet og tilbage til blodbanen igen.

 

Det er via diffusion, at affaldsstofferne bliver ført fra blodbanen og over til lymfevæsken. Det er også via diffusion, at lymfevæsken bliver overført til blodbanen igen.

 

Et tydeligt tegn på at der sker en diffusion af væske i kroppen, er ved at se på et område som er hævet (ødematøst). Når området behandles, fjernes væsken (ved diffusion) og området føles og ses ikke som værende hævet på samme måde længere.

 

Det kan være meget gavnligt at benytte sig af lymfedrænage ved ødemer, enten forårsaget af graviditet, operation, sygdom eller traume såsom en fysisk skade.

hvorfor opstår der anspændtheder i bindevævet?
Og Hvad kan behandles med bindevævsmassage?

Selve behandlingen er en meget blid behandlingsform, som en pulserende massage, der åbner for lymfens vej tilbage til blodkredsløbet.

Under behandlingen forskydes huden over det underliggende væv og de rytmiske masserende bevægelser, gør at væsken flytter sig. Dermed mindskes hævelsen og kroppen kommer hurtigere af med affaldsstoffer.

 

Behandlingen virker samtidig også både afslappende og smertelindrende. Den rytmiske massage og pulserende metode virker afstressende på kroppen og hele nervesystemet.

 

På den måde, kan lymfedrænage også være behjælpelig ved stressrelaterede symptomer. Udvidelsen af lymfekarrene får nervesystemet til at slappe af, hvilket nedsætter produktionen af stresshormoner.

Lymfedrænage benyttes ved

Ødemer/hævelser i kroppen

Efter fjernelse af lymfeknuder

Styrker immunforsvaret

Virker smertelindrende

Hjælpe kroppen til at komme af med affaldsstoffer

Øger blodcirkulationen

Virker afstressende

Hjælp til eftervirkninger fra cancerbehandling

Massage og træning

Massage er også en god idé, hvis du træner meget. Før træning kan massage være med til at få løsnet godt op i muskulaturen og derved øge blodtilførslen – på den måde forebygger du skader.

Efter træning kan massage være effektiv, når du vil sikre en god restitution. Det er dog bedst at få en massage, et par timer efter træningen eller gerne dagen efter, så man ikke modarbejder kroppens egen nedkølingsproces.

Værd at vide

Ved første behandling vil du, sammen med behandleren, kortlægge hvilken form for behandling der vil være den bedste for dig. Der vil blive oprettet journal på dig – som du til hver en tid har mulighed for at få udskrevet – og der vil blive lagt en plan for dit forløb.

Dette gøres for alle klienter, så du har et overblik over, hvordan dine behandlinger ser ud.

 

Da vi overgik til det bookingsystem og journalsystem vi har nu, var det desværre ikke muligt at få overført alle journaler, derfor kan det forekomme, at vi skal “starte forfra”.

 

Har du spørgsmål vedr. din journal, er du velkommen til at kontakte klinikken.

 

Klinikkerne har elektriske brikse. Dette gør det meget nemmere for dig at lægge dig på briksen, samt det giver behandleren mulighed for at indstille briksen i den højde der er brug for, for at give dig den bedste behandling.

 

Vi har lagner/håndklæder, så du behøver ikke tænke på andet, end at have dig selv med, når du kommer til behandling. Du er selvfølgelig altid velkommen til at medbringe dit eget håndklæde.

 

Vi arbejder med enten mandelolie eller citronolie/mandarinlotion. Vores lotion er uden parabener, dette gøres både for dig og for miljøets skyld.

bottom of page